Balkje huidige voorstelling

EBS poster 2019 copy

Volg ons ook

Facebook Twitter Youtube

Een Beetje geschiedenis

Voordat Een Beetje Stuk een stichting werd, zijn er al 2 voorstellingen gemaakt.
'De vloek van de Hokjesgeest' was een voorstelling met acteurs met en zonder een vorm van autisme.
'Uit Damokles' was een voorstelling met acteurs met allerlei verschillende beperkingen, stoornissen of gebruiksaanwijzingen. 
Meer informatie over deze voorstellingen vind je in ons archief. Daar kan je ook foto's vinden van de voorstellingen en de repetities.

Een Beetje Stuk is bezig aan de derde voorstelling. 

De eerste voorstelling is gemaakt in opdracht van en in samenwerking met Stichting Productiehuis Alphen. Zij wilden graag een voorstelling maken met acteurs met autisme en daarvoor hebben zij deskundigen ingehuurd. Die deskundigen hebben zich na de voorstelling verenigd en zijn zo verder gegaan als Een Beetje Stuk.

Deze eerste voorstelling heette 'De vloek van de Hokjesgeest' en werd drie keer gespeeld in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. 'De vloek van de Hokjesgeest' was een mysterieus verhaal wat zich afspeelde in een verlaten landhuis. Een groep mensen die elkaar niet kende, kwam daar om verschillende redenen bij elkaar. Hoewel niemand er op zat te wachten, moesten ze met elkaar gaan samenwerken om uit dit griezelige huis weg te kunnen komen. De spookachtige omgeving en de toenemende dreiging van een onbekend gevaar maakten dat er haast geboden was. Wie of wat is de Hokjesgeest en komen de gasten in dit landhuis ook weer veilig thuis? Wat had Elvis Presley hier nu mee te maken? Wie de voorstelling heeft gezien, weet het antwoord...of toch niet?

Foto's van deze voorstelling en van de repetities vind je HIER.

De tweede voorstelling, die dus de eerste was onder de naam Een Beetje Stuk, was 'Uit Damokles'. Deze voorstelling is twee keer gespeeld in Het Evertshuis in Bodegraven.
Het verhaal ging over een schoolkamp in een wel heel bijzonder bos. Een vampier met gewetensbezwaren, een vriendelijk weerwolf met wat onzekerheden over zijn uiterlijk, een koning met autoriteitsproblemen en een tovenares met een zucht naar macht. De leerlingen verdwalen in het bos en kunnen niet meer naar huis... Kan dat echt allemaal opgelost worden met een beetje wiskunde en wat logisch nadenken? Ja hoor, dat kan. En ondertussen worden de leerlingen snel een stuk volwassener.

Foto's van de voorstelling en de repetities vind je HIER.

De derde voorstelling, De Flat, ging over het dilemma waar de bewoners van een te slopen flat voor staan. Actie voeren om te blijven of stilletjes vertrekken? De Flat is 1 keer gespeeld in Bodegraven en was de laatste voorstelling die werd geregisseerd en geschreven door Laurens de Groot.
Foto’s van deze voorstelling vind je HIER.

De vierde voorstelling werd bedacht door de acteurs zelf. Het verhaal was gebaseerd op een gemeenschappelijke interesse; het tv-programma ‘Wie is de mol?’. De voorstelling ‘Wie is de wolf?’ was een soortgelijke spelshow maar dan gesitueerd in een sprookjeswereld. Deelnemers verdwenen in de put, werden aan een draak gevoerd of dreigden op een andere manier een sprookjesachtige dood te sterven. Tenminste, als het aan Grimm inc. zou hebben gelegen want die wilde de oubollige sprookjes graag wat upgraden naar moderne varianten.
Foto’s van deze voorstelling vind je HIER.

 In de vijfde voorstelling,  ‘Dat had je gedroomd!’,  kwamen alle elementen uit voorgaande voorstellingen terug in een nieuw verhaal. Ook dit verhaal werd bedacht door de acteurs. Een oud vervallen hotel was nu de inzet voor een wedstrijd. De bewoners van de flat moeten een week in het oude hotel logeren. Wie aan het einde van de week nog steeds in het hotel is, mag het hotel overnemen. Wat volgt is een bonte parade van sprookjesfiguren, ruimtereizen in een piratenschip, betoverde tafels, personages uit eerdere voorstellingen en wederom het thema ‘samen bereik je meer’. Maar of het nu allemaal ook echt gebeurd was…?
Foto’s van deze voorstelling vind je HIER.

 

© Een Beetje Stuk  - 2015